Om oss

SRP, Svenska Räddningsprodukter AB är beläget i Sala i Västmanland.

Företaget grundades 2009 av undertecknad då marknaden inte kunde erbjuda räddningsdockor för de behov som fanns för att realistiskt kunna öva bland annat rökdykning för räddningstjänsten. 

Efter många prototyper och tester fanns en docka som uppnådde de krav som fanns i vikt, funktion och hållbarhet, resultatet blev räddningsdocka "Standard"! Vartefter efterfrågan på riktigt bra och funktionella övningsdockor ökat så har ett flertal modeller tillkomit för olika övningsmoment där behovet finns för att kunna öva så realistiskt som möjligt, i dagsläget erbjuder SRP övningsdockor för bland annat militär, sjukvård, räddningstjänst, polis, sjöräddning mfl.

Under 2022 startades en helt ny linje i företaget där vi producerar övningssimulatorer för blödningskontroll, även där är företagets stora ambition och mål att tillverka så realistiska produkter som möjligt för att kunna förbereda både proffisionell blåljuspersonal/militär och den civila marknaden för det alltjämt ökande oroligheterna i vår omvärld.

SRP´s med dess ledning jobbar konstant med devisen att man ska kunna öva så pass realistiskt så att det känns som "andra gången" när man stöter på situationen skarpt.

Svenska Räddningsprodukter AB är mycket stolta över våra genuina handgjorda simulatorer och övningsdockor som bär vår logotype "S R P", ett sigill för funktion, kvalitet och hållbarhet! 

Välkomna att öva realistiskt ni med!


Fredrik Forsberg
Grundare/VD

SVENSKA RÄDDNINGSPRODUKTER AB